2.9.06

Unik spelning med Pugh

(Östran/Nyheterna)

Och det var bra. Väldigt bra även om ljudet kunde varit lite bättre. De två första Pughskivorna dominerade spelningen även om det också blev flera låtar från såväl Hollywood, Bolla Och Rulla och ett par från 1999 års utmärkta Maraton.
Och musikerna är hur bra som helst. Jojje Wadenius är tveklöst bland topparna av svenska rockgitarrister (tillsammans med Kenny Håkansson och Janne Schaffer) och Janne "Loffe" Carlsson är suveränt bra trummis. Spelar han trummor? utbrister många förvånat - jo det gör han och han är jäkligt skicklig trummis även idag. Finesserna som finns i de här låtarna satt klockrent.
Jag hade gärna hört alla låtarna från de två första Pughskivorna. Så blev det inte riktigt men vi fick en hel del. Du Tände Lyset Andersson, Love Love Love, Här Kommer Natten, Surabaya Johnny, De E Bra De E Fint, Små Lätta Moln, Föräldralåten, Stinsen I Bro och bland andra pärlor dök också underbara Visan om Bo från tredje albumet upp.
Pugh Rogefeldt är den där sortens rockartist som aldrig är given eller inställsam i sitt sätt att spela. Tvärtom tänjer han och drar i låtstrukturen här och där och lägger till små hyss. Vilket passar alldeles utmärkt i den här konstellationen.

Inga kommentarer: